*

Jouni

Kaikki blogit puheenaiheesta Tiedeministeri

Vihreät, puolue jolla on uskottava tiedepoliittinen ohjelma

Nykyhallituksen suurin virhe on takertuminen menneisyyteen elinkeinopolitiikassa ja täydellinen epäonnistuminen tiede -ja koulutuspolitiikassa. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää että poliittisessa kentässäon vaihtoehtoja niille jotka uskovat yhteiskuntamme uudistamiseen korkeatasoisen tieteen ja teknologian avulla. Vihreä puolue on ainoa eduskuntapuolueista jolla on erikseen tieteeseen ja teknologiaan keskittyvä alayhdistys Viite, ja uskottava tieteen ammattilaisten kirjoittama tiedepoliittinen ohjelma.

Tieteen asiantuntemusta hallitukseen, mallia USA:sta ja muista sivistysmaista

Suomessa tulisi ottaa mallia USA:sta siitä miten tiede on läsnä valtion korkeimmalla tasolla. Presidentillä oma “Science advisor” ja White House Office of Science and Technology Policy (OSTP). Science advisorina entinen Harvard professori John Holdren. Meillä tiedepolitiikkaa johtaa entinen Iltalehden toimittaja ja hallituspuolueet kieltäytyivät nimittämästä erityistä tiedeministeriä joka käytäntönä muissa sivistysmaissa.

Tämän vuoksi USA on nouseva talous ja tieteen ja innovaation ykkösmaa ja meillä taannutaan ihannoimaan navettateollisuutta. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä