Jouni

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastotiede

Yle lähettää asiaa ilmastonmuutoksesta

Ylessä ilmastonmuutosta käsitellään pohjautuen tieteelliseen tutkimukseen. "Tulevaisuus hanskassa on osa Yle Draaman ja Uutis- ja ajankohtaistoimituksen syksyn 2017 yhteishanketta.

Korholan väitös 5/5: höpöä muka postnormaalista ilmastotieteestä

Kuva osoittaa, ettei Eija-Riitta Korhola ymmärrä luonnontieteistä hölkäsen pöläystä. Ei sinänsä ihme, koska hän ei ole opiskellut luonnontieteitä.  

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239257-ilmasto-kuumottava-aih...

 Korholan harhaisia perusteluita:

Poliitikot profiloituvat tuuliviireiksi pikemminkin kuin tieteen kannattajiksi

Princeton:in fyysikon kritiikki puree terävästi AGW -teorian kannattajia kohtaan. Hylkäämällä tieteen he pyrkivät osoittamaan ihmisestä johtuvan ilmastonmuutoksen ainoaksi vaihtoehdoksi viimeaikaisen lämpenemisen aiheuttajana. Auringon, aurinkotuulen ja kosmisten säteiden vaikutusta ilmastoon ei ole otettu vakavasti. Auringon pilkkujen vähentyminen ja samalla kosmisten säteiden lisääntynyt vaikutus pilvisyyteen, kuten tanskalainen Svensmark on selvittänyt, saattaa pudottaa globaalia lämpötilaa seuraavien kymmenten vuosien aikana.

Globaali lämpötila kiihtyvässä nousussa?

Nyt ilmastotieteessä on alettu kysellä, onko lämpötilan nousu jo kiihtynyt, kuva. Toistaiseksi asialle ei ole tilastollista vahvistusta.

Toisekseen pitkät jaksot ja alueelliset ilmaston erikoisuudet saattavat ennakoida globaalin lämpötilan kohoamisesta aiheutuvia alueellisten ilmastosysteemien muutoksia. Ilmastomallit eivät pysty ennustamaan emergenssejä muutoksia ... 

Korhola vs. ympäristöjärjestöt

Eija-Riitta Korhola kritisoi blogissaan ympäristöjärjestöjä väärän tiedon levittämisestä ja takinkäännöstä. Politiikka on EI-yhteisten asioiden hoitoa, mutta mitä on tieteen poliittinen tarkoitushakuisuus? 

Sijoittaja Tom Darden uskoo kylmäfuusioon !

Italian Paduassa on tämän viikon meneillään kylmäfuusiokonferenssi. Sarjassaan 19:sta.

Siellä tänään on pidetty puheita, mm sijoittaja ja puhtaamman pallon puolesta paljon työskennellyt Tom Darden on puhunut suhteestaan Andrea Rossin kylmäfuusiotutkimukseen ja kivihiileen. Puheensa lopun hän kohdisti yleisölleen, kylmäfuusiotutkijoille:

Maailman vaarallisin uskonto

 

Onko se Islam? Ei, se vain vaatii sinua kumartamaan Mekkaan. Onko se Scientologia? Ei, se vain vie rahasi. Onko se Satanismi? Ei, se kiehtoo vain lapsenmielisiä.

Maailman vaarallisin uskonto on valetieteen kaapuun verhoutuva ilmastoteologia, usko ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta. Kuten prof. emeritus Martti Tiuri äsken Helsingin Sanomissa kirjoitti, "Keskiaika on jo täällä".

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä