Jouni

Kaikki blogit puheenaiheesta Energia Suomi

Suomen perusvoima on myös tulevaisuudessa ydinvoima

Kirjoitus Länsi-Suomi -lehdessä muistuttaa perusenergian tarpeesta. Tarvitsemme ainakin 2 - 3 uutta ydinvoimalaa Olkiluoto III ja Hanhikivi I lisäksi. Loviisan voimalat pitää korvata uusilla voimaloilla. Lisäksi Olkiluotoon tarvitaan uusi ydinvoimala. Voidaan lisätä vielä uusiutuvan energian osuutta ns. puunjalostuksen sivuvirroista, jonkun verran turvetta voidaan polttaa, aurinkokennoja kotitalouksille ja maatiloille vettä lämmittämään ja sähköntuotantoa varten. Tuulivoiman lisäämisen näen ongelmallisena, haitallisten ympäristövaikutustensa vuoksi.

Miksi edelleen kuvitellaan, että biotalouden polttoaineet ostettaisiin Suomesta?

Erityisesti ydinvoiman kotimaiset kriitikot ovat toistuvasti vedonneet julkisessa keskustelussa niinsanottujen uusien energialähteiden kotimaisuuteen, työllisyysvaikutuksiin ja vuotuisen 8,5 miljardin euron ulkomaille valuvan energialaskun vähentämiseen.

Suomi olisi edelleen maailman rikkaimpia maita jos,…

Suomi olisi edelleen maailman rikkaimpia maita, jos olisimme toimineet viisaammin.

 

Olisimme toimineet Euro kysymyksissä kuten Ruotsi ja Norja. Nyt olemme pohjoismaiden heikoin lenkki http://tietotrendit.stat.fi/mag/article/64/

 

Suomessamme on Voimaa !!

Olen iloisesti yllättynyt.

Olen kuvitellut että vauhkoamiseni Kylmäfuusiosta valuu kuin vesipisara hanhen selkää pitkin hedelmättömään maahan, mutta olenkin ollut oikeassa. Niin valuu.

Onneksi kuitenkin maanpuolustuksemme parasta miettivät ( ja ruotsalaiset) ovat olleet valppaina, ja ovat tilannetta seuranneet, jos ei muuten niin vapaa-ajallaan. Joka kuitenkin on mitä merkityksellisintä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä