Jouni

Ruotsin Elforsk: Nyt etenemme kylmäfuusion (LENR) tutkimuksissa

  • E-Cat
    E-Cat
  • Magnus Olofsson/Elforsk http://www.nyteknik.se/asikter/debatt/article3854541.ece
    Magnus Olofsson/Elforsk http://www.nyteknik.se/asikter/debatt/article3854541.ece

Ruotsin energiantutkimuslaitos, Elforsk, kehoittaa nyt tutkimaan LENR-reaktioita (kylmäfuusiota).

Tässä linkki heidän sivuilleen, jossa aiheesta kerrotaan lisää toimitusjohtajansa suulla, viitaten vastajulkaistuun testiraporttiin, mm näin:

"Mer kunskap behövs för att förstå och förklara. Låt oss engagera fler forskare i att söka belägga fenomenet och därefter förklara hur det fungerar.

Magnus Olofsson, vd Elforsk"

http://elforsk.se/LENR-Matrapport-publicerad/

Aiheesta kirjoitetaan myös Ny Teknik-lehdessä:

http://www.nyteknik.se/asikter/debatt/article3854541.ece

Ja jos oikein kiinnostuit, löytyy tutkijoiden raportti täältä:

http://animpossibleinvention.com/2014/10/08/new-scientific-report-on-the...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala

Eipä tuo täysin uskomattomalta kuulosta. Jostain syystä se, että ryhmässä on ruotsalaisia tiedemiehiä luo tuosta tutkimuksesta jopa vakuuttavan. Ruotsalaiset eivät ole mitään aivan sekopäitä ainakaan oman käsitykseni mukaan.

Mieleen tulee väkisin sellainen ajatus, että onkohan uusia energiamuotoja kehitteleviä tutkijoita lahjottu hiljaisiksi? Esim jos Exxon Mobil saa tiedon, että nyt on tutkijaryhmä tekemässä läpimurtoa, jonka loppuun viemisen jälkeen öljyn arvo romahtaa, niin mahtaako kilahtaa tutkijaryhmälle 200 miljoonaa tilille, jotta ovat keksinnöstään hiljaa?

Vaikuttaisi olevan kohtuu yleistä kaikenlainen lahjominen ja hyväveliverkostot. Viime aikojen uutisista ainakin on saanut sen suuntaista kuvaa aina vain enenevissä määrin.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Tieteentekijöiden keskinäinen nokkimisjärjestys on varmaankin ollut syynä LENR-tutkimuksen lyttäämiseen neljännesvuosisadan ajaksi. Niin kauan todellakin on siitä, kun Fleishmann ja Pons esittelivät hämmästyttävät tuloksensa kylmäfuusiosta, jotka kohtapian sitten selitettiin toistumattomiksi.

Kyllä luulisin niitä harmittavan, jotka ovat saaneet aikaan aiheen tutkimattomuuden pelkällä luutuneisuudellaan ja muutosvastarinnallaan, kun ilmiölle ei ole löydetty tieteellistä selitystä. Paitsi jos oikein ovat halunneetkin, ettei aihetta saisi tutkia.

Tännekin kirjoittava Hannu Tanskanen toivottavasti tutustuu aiheeseen lopulta kunnolla, ettei luutuneisuuttaan sitä enää hauku ikävillä nimillä, joita tietenkään en halua mainita.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Todellakin kannattaa huomata, että kantaaottaja ja tutkimustarpeen kertoja on Magnus Olofsson, CEO Elforsk – Swedish Electrical Utilities' R & D Company. Siis elääkseen energia-alaa pohtiva heppuli. Kuva yllä. Siis haluaa aihetta tutkittavan.
Joko alamme hahmottaa, mitä Suomen nyt pitää tehdä??

Ihan oikein vastattu, jatkaa kuten tähänkin asti, kaivamalla nenää.

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Vaikea sanoa, miksi Magnus Olofsson on kusahtanut tähän vedätykseen. No, elämä on.

Käyttäjän juhaniyt kuva
Juhani Ylä-Tulijoki

Tästä on nyt jauhettu niin monta vuotta että Rossin systeemit vaikuttaa entistä enemmän huijaukselta. Mutta mutta...jos tuosta jotain tulisi niin asia olisi loistava juttu. En vain jaksa uskoa tuohon, vaikka en mikään fyysikko ole ollenkaan, on se sen verran useasti asiantuntijapiireissä torpattu ajatus.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Niinpä niin, katsellaan vaan, olisihan sitä jo toitotettu jos totta olisi. Ihan asiantuntijat olisivat kertoneet kuinka väärässä he ovatkaan olleet.

Kiinan valtion kanssa Rossin oikeudet ostanut International Heat tekee yhteistyötä perustaen tiedepuistoonsa heidän tekniikkaansa hyödyntämään oman osaston.

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Kyllä kyllä. Se ei ole uskomatonta, se on hevonkukkua.

http://stephanpomp.blogspot.se/2014/10/the-cat-is-...

Andrea Rossin vedätys jatkuu. Epäilemättä hänellä on vielä muutama kaniini jäljellä hanu.. hatussaan.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Täällä ne väärintestanneet taas levittelee juorujaan onnistuneesta testistä ja muka energiavallankumouksesta, ei kannata lukea:

http://www.extremetech.com/extreme/191754-cold-fus...

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Jos semmonen Lenr-häppäsvärkki on olemassa, niin äkkiähän tuo tiedetään. Odotetaan rauhassa, Jouni. Nou hätä.

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Kyllähän maailman uutiset uutisjulkaisuja kiinnostavat. Pseudotiedeuutisilla vaan on niin kovin helppo kusettaa rivitoimittajaa.

Meistä lukijoista nyt puhumattakaan.

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Kyllähän maailman uutiset uutisjulkaisuja kiinnostavat. Pseudotiedeuutisilla vaan on niin kovin helppo kusettaa rivitoimittajaa.

Meistä lukijoista nyt puhumattakaan.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Täällä taas kusetetaan siis lukijoita, lukeminen vain omalla vastuulla.
http://pesn.com/2014/10/10/9602543_Apocalypse-Reve...

Kertovat selkeästi menneen neljännesvuosisadan ajan "virallisen" tieteenteon hyljeksinnästä kiistanalaista kylmäfuusiotutkimusta kohtaan.
No ainakin Ruotsissa asia etenee, koska energiantutkimuslaitoksensa on puolueettomat tutkimukset rahoittanut yhdessä Ruotsin tiedeakatemian kanssa, ja nyt kertoo tarpeesta tutkia aihetta enemmän.

Oletko Timo sitämieltä, että aihetta ei saisi tutkia, ja miksiköhän ei?

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Valitettavasti pesn.com ei sisällä sellaista tietoa, jonka lukeminen mielestäni kannattaa. Enempi looney toonies- tyyppinen sivusto.

Kaikkea saa ja pitää tutkia, jos on tutkittavaa. En ole koskaan väittänyt, ettei uusia ilmiöitä voida löytää. Aivan varmasti voidaan ja läydetäänkin jos tutkimus saa jatkua.

Eri asia on, minkälainen tutkimus on kannattavaa ottaen huomioon, että aivan kaiken tutkimiseen ei ole rahaa.

En halua olla tarkoituksella negatiivinen tai varsinkaan pahantahtoinen. Nämä ovat vain omia mielipiteitäni perustuen siihen mitä olen oppinut ja luulen tietäväni.

Se ei kovin paljon ole, mutta näillä mennään. Jos olen väärässä, niin hyvä. Sen jälkeen olen jälleen rippusen viisaampi.

Toivotaan parasta, kyllä minäkin haluaisin ihmiskunnalle uuden, halvan ja puhtaan energianlähteen.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Tämä nyt testatun laitteen nykyinen omistaja, Tom Darden, tässä seuraavassa linkissä kertoo näkemyksiään tästä uudesta energianlähteestään:

http://www.bizjournals.com/triangle/blog/techflash...

Myös tuossa myöntää käyneensä keskusteluja Kiinan viranomaisten kanssa, teknologian kehittämisestä.

Tuota kohtaa, jossa kertoo olevansa mukana vain hiilenpolton pysäyttämiseksi, on vaikea niellä.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Omat puolustusvoimamme onneksi ovat hereillä energia-alan muutoksista, lehdestään löytyy artikkeli, perusteellinen tietysti puolustusvoimien tapaan:

http://www.huoltoupseeriyhdistys.fi/lehti/lehdet/H...

lainaus kirjoituksesta:
"Loppusanat
Tämä artikkeli saattaa vaikuttaa hieman kaukaiselta tämän lehden sivuilla, varsinkin kun se käsittelee hyvin kiistanalaista asiaa. Ennakointi on kuitenkin parempaa kuin reagointi, vaikka siihen sisältyisi epävarmuustekijöitä. Mitä jos väitteet pitävätkin paikkansa loppuun asti? Paikallinen energiantuotanto tarkoittaisi sitä, ettei polttoaineiden kuljettaminen olisi enää niin oleellista. Energiantuotanto voitaisiin hajauttaa, ei olisi enää muutamia haavoittuvia tuotantolaitoksia ja suuria sähkönsiirtoverkkoja. Energian hinnan putoaminen muuttaisi talouden rakenteita, mitä kaasun ja öljyntuottajat tekisivät jatkossa? Kuljetuksissa vaikutus näkyisi ensin merillä, laiva olisi helppo alusta tämän kaltaiselle teknologialle. Aseteknologian puolella vaikutus näkyisi niissä sovellutuksissa joissa tarvitaan paljon energiaa, varmasti tämän vuoksi laivastot ovat aina olleet kiinnostuneet tästä tutkimusalueesta. Kannattaa ainakin ajatella sitä mahdollisuutta, että öljyn vuosisadan jälkeen alkaa LENR-teknologian vuosituhat.
"

Toimituksen poiminnat