Jouni

Pakkoruotsi luo neroutta

  • http://www.youtube.com/watch?v=j8jR2N6TP_0
    http://www.youtube.com/watch?v=j8jR2N6TP_0

Pakkoruotsikeskustelu on taas käynyt kuumana, ja haluan osallistua.

Onhan osoittautunut, HBL:n maksamassa tutkimuksessa, että pakkoruotsia kuitenkin halutaan opiskella ennemmin kuin pakkovenäjää.

Toivottavasti tutkimus ei tullut kovin kalliiksi, olisin tuon saman voinut kertoa minäkin. Hyvä homma kuitenkin, en minäkään pakkovenäjää kannata.

Ollaan siis taas todistamassa pakkoruotsin lähes nerouttavaa vaikutusta, kunhan se aloitetaan kyllin varhain. Leif Holmlid on anonut patenttia ikiliikkujalle. Ja uskon hänen saaneen pakkoruotsitusta tissistä alkaen.

http://www2.chem.gu.se/~holmlid/

Hän on tutkinut erityisesti Rydberg -materiaa (http://en.wikipedia.org/wiki/Rydberg_matter), ja sen ominaisuuksia. Hyvin kuvaavaa työlleen on tämä: http://www2.chem.gu.se/~holmlid/explosion-ud.jpg.

Nyt hän on jättänyt patenttihakemuksen nimeltä: “Method and apparatus for generating energy through inertial confinement fusion”, joka suomeksi tarkoittaa hänen koittavan patentoida kylmäfuusiovempelettä.

Eli että laitteeseen laitetaan vähemmän energiaa sisään kuin saadaan ulos. Semmoista sanotaan ikiliikkujaksi.

Eli on todistettu, että ruotsinkieli on ollut suorastaan nerouttavaa, ja voi kohtavielä pelastaa maailman.

 

Kylmäfuusioon kannattaa oikeasti alkaa suhtautua mahdollisuutena. Toivottavasti meilläkin kohta hoksataan ryhtyä sitä tutkimaan, vaikkapa yhteiskunnan tuella. Eipä menisi hukkaan.

Ja anteeksi, tuo pakkoruotsi oli vain täkynä, huonoa huumoria, tiedän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

No nyt kiilaavat jenkitkin meistä ohi, huolestuvat siellä uuden energian opetuksen vähyydestä: http://coldfusionnow.org/u-s-schools-with-friendly...

Siellä on kyllä ruotsinkielisiä siirtolaisia, joiden ruotsinkieli saattaa vielä vaikuttaa. Kolmanteen polveen vai miten se menikään.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Niin, vielä unohtui kertoa, että ruotsalaisemme mukaan Rydbergin materia saattaa selittää myös pimeän energian.

Simo Narkala

Se oli zel vestöö, kun sano: "väitän, olevani kaksikielisenä nopeampi".

Pakko uskoa - että väittää.

Itse puhun tietyistä asiosta paremmin englanniksi kuin suomeksi, koska suomeksi jo sanasto puuttuu. Myös ajattelu ammattiasioissa kulkee englaniksi. Joskus moodi jää päälle, enkä huomaan, että seurassa on jäljellä enää suomalaiset työkaverit ja on puhuttu puolitunti finglistä.

En tunne olevani yhtään nopeampi jakomielisyyden vuoksi !

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Massasussetsin yliopistolla voisi ilmoittautua kylmäfuusiokurssille, joko Aallolla on vastaava edes suunnitteilla?

http://student.mit.edu/searchiap/iap-BD6D0CF8E170B...

Käyttäjän SeppoSoininen kuva
Seppo Soininen

Tämän päivän tv-uutiset kertoivat, ettei ns. pakkoruotsia vaihdeta venäjän kielen opettamiseen. Sen verran pistän lusiikkaani soppaan, etteivät ne jotka ovat sitä lukeneet koulussa, pidä sen käyttämistä tai oppimista pahana.
Nerouttahan se ei ole, mutta auttaa"paljon"kanssa käymisessä tuon suurimman vientimaan asukkaiden kanssa. Siitä on jauhettu iät ja ajat
mutta se on ja pysyy. Näin pitää mielestäni ollakin.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Vapaaehtoinen venäjä vapaaehtoisen ruotsin rinnalla on varmaankin vaan niin kallista, ettei meidän valtiota siksi tuommoinen kiinnosta. Siis kansanedustajia.
Pakkoruotsi -laki menee Suomeen muuten tulevien oligarkkien ja jopa tavisvenäläisten rahojen edelle, tietysti, ja sen on oltava meidän kaikkien etu, koska pakkoruotsi.

Mistäköhän Stockmann oli muuten saanut kaikki venäjäntaitoiset myyjät liikkeisiinsä, kuulemma tämä liike ainakin oli varautunut huimaan asiakaskuntaansa lomailevalta Venäjältä.

Käyttäjän POOL kuva
Olli Porra

Tuo Höblän kysely on aivan odotusten mukainen. Ei tietenkään uskallettu kysyä, haluaako kansa mieluummin pakkoruotsia kuin vapaata kielivalintaa, vaan piti asettaa yksi pakko toista pakkoa vastaan. Nerokasta, niin kuin pakkoruotsi!

Turun Sanomat julkaisi lauanntaina laajan artikkelin otsikolla "Kaksi kieltä, lisää älliä?" (Älysivät sentään pistää perään kysymysmerkin.) "Tutkimus" tuli Åbo Akademilta, mutta silti tulokset eivät juuri pakkoruotsia mairitelleet.

Muutama sitaatti jutusta:
"Kaksikielisillä ihmisillä voi olla yksikielisiä suppeampi sanavarasto yksittäisessä kielessä. Tutkimuksissa kaksikieliset suoriutuivat yksikielisiä hitaammin tehtävistä, joissa pitää hakea oikeita sanoja."
"Kaksikielisyys parantaa tiettyjä aivotoimintoja, mutta muutokset eivät välttämättä näy arkielämässä."
"Kaksikielisyys ei estänyt muistisairautta mutta auttoi pärjäämään sairauden kanssa."

Eli sillä tavalla, jos aiot joskus dementoitua, pakkoruotsi auttaa unohtamaan murheet.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Uskon vahvasti, että hyvin laajan kirjon taitoja voi oppia, varsinkin jos taitoa harjoittaa varhaisesta lapsuudesta asti.
Eihän lapsi näe eroa taidon ja taidon välillä, kielellisesti hänellä varmaankin on alussa hieman haastavampaa useammankielisten ilmaisujen kanssa, mutta taidon kehittyessä se voi kehittyä paraimmillaan hienoihin kukkiin.
Kuten vaikkapa Aleksander Stubb -ministeristämme kai voidaan esimerkiksi sanoa.

On hienoa, jos halukkaille suomenkielisille voidaan tarjota tätä laajempaa kielellisen ilmaisun hallintaa jo mahdollisimman varhaisesta vaiheesta alkaen. Vaikkapa päiväkodista alkava kielikylpy vaikkapa ruotsinkielisten kavereiden kanssa voisi olla alkusysäys kielenharrastuksiin enemmältikin, ja tuottaisi maallemme taas lisää kielenosaamista siihen kyvykkäiden yksilöiden toimesta.

Mutta kaikille yhteinen ja ainoa Pakkoruotsi ei ole avain minnekään, saati portti.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Pääasiaan palataksemme Tuo Massasussetsin MIT-yliopiston tilaisuus on maksuton.

http://www.e-catworld.com/2013/01/cold-fusion-101-...

Kai Suomesta sinne joku on menossa? Ilmaista parasta tietoa mullistavista ilmiöistä, joita vasta on alettu uskoa todeksi.
Toivottavasti joku taho voisi kustantaa vaikkapa Pekka Janhuselle matkat ja majoituksen, saattaisi taas tulla nettohyötyjä kansakunnallemme Pakkoruotsiin verrattuna.

Jyrki Seppälä

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/36

Rasismista tuli mieleeni ... pakkoruotsi. Kansalaisaloitteita on jo kaksi, missä vaaditaan vähän erisanamuodoin ja painotuksin pakkoruotsista eroon. Olen kuullut, että vielä tulis kolmaskin kansalaisaloite samasta aiheesta.

Käykäähän tukemassa aloitteita.

Toimituksen poiminnat