Jouni

kommentti pvroon:Hannu Lauermaa, Psykiatri... 20.12.2012 19:51 Marko Seppänen

Koitan näin kommentoida, kun se ei tuntunut olevan blogissa mahdollista.

 

En tajunnut mitään kirjoituksestasi, mutta se lienee minun vikani.

Joskus minäkin mietin, miten syvälle tajuntaan pelit vievät, voiko sotasokkelossa käyttäytyminen luoda alitajuisia malleja, joihin voi pudota alentuneessa tajunnantilassa?

Minäkin ajettelen nyt jo jotain ihan muuta, tietysti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Freud sanoi aikanaan, että ihminen ei ole herra omassa talossaan, kuvatakseen alitajunnan valtaa.

Kannattaa tutustua saksalaiseen neurofilosofi Metzingeriin, jonka mukaan tieoisuus on vain näennäisilmiö. Ihminen luulee olevansa tietoinen olento mallintaakseen muita ihmisiä.

antti valtasaari

Heh - ei pahalla, mutta kannattaa tutustua myös omassa mielessään heräävään spontaaniin vastaväitteeseen Metzingerille, jonka mukaan väite tietoisuuden olemisesta näennäisilmiö on itsekin - määritelmänsä mukaan - pelkkä näennäisilmiö.

Sama asian kuin epäilläkseen olemassaoloaan on ensin oltava olemassa(Si fallor, sum), mikä tarkoittaa, ettei olemistaan ja tietämistään oikein jaksa tosissaan epäillä taikka moittia illuusioksi.

Freud sanoi aikanaan lähinnä sen, ettei sinun ole lupa pitää muita jumalia kuin alitajunnan jumala. Monikaan psykiatri enää pidä äijän kuvaa edes seinällään.

;)

Jouni:
Seppäsen blogi tuli luettua ja sanomistakin olisi, mutta mies lienee itse estänyt vastineet, koska kommentoi-linkki puuttuu. Moni originaalikin puheenvuoro häviää mystisesti, tänään viimeksi yksi.

Käyttäjän uskottavaavaitotta kuva
Marko Seppänen

hei,

Huomasin vasta nyt tämän viestisi. Viestistäsi ei saa kukaan minkäänlaista käsitystä siitä, mistä viittaamassasi viestissä kerrotaan tai minkälaisia ajatuksia se voisi herättää, jos sitä tosissaan kävisi miettimään. Tuollaisena viestisi kohdistuu pelkästään minuun henkilönä, mikä tekee viestistäsi käytännössä pelkästään töykeää.

On mahdollista, että haluat tämän jälkeen mennä ja poimia viestistäni katkelmia ja kommentoida suoraan niihin. Ehdotus: älä tee sitä. Sopiva aikaikkuna sen tekemiselle meni jo. Saattanet myöhemmissä tilanteissa haluta referoida tai käyttää parafraasia, mitä ei kai mikään laki kiellä, mutta voisitko kuitenkin koettaa kirjoittaa siten, että minusta ei jäisi niin vääristelevää tai totaalisen väärää vaikutelmaa? Ts. tarkastele asioita useista eri perspektiiveistä. Mietiskele, muhiuttele ajatuksia, koeta löytää sopivan harmoninen tasapaino yms.

Toimituksen poiminnat