Jouni

Innovaatiosuomi, HUOMIO!

  • http://newenergyandfuel.com/http:/newenergyandfuel/com/2012/12/10/the-inconceivable-embarrassment-from-cold-fusion/
    http://newenergyandfuel.com/http:/newenergyandfuel/com/2012/12/10/the-inconceivable-embarrassment-from-cold-fusion/

Olen aiemminkin kirjoitellut tästä "kylmäfuusiosta". Ei ole kiinnostanut kuin Hannu Tanskasta, joka kertoi tuollaisen olevan tietysti silkkaa huuhaata. Ihan ymmärrettävä reaktio.

Mutta valitettavasti koen kansalaisvelvollisuudekseni höyrypääksi tms leimaamisen uhallakin kertoilla viimeisimmistä tilanteista tuon kiistellyn tutkimuksen tiimoilta.

Katselkaa vaikka tuota sivua:

http://newenergyandfuel.com/http:/newenergyandfuel/com/2012/12/10/the-inconceivable-embarrassment-from-cold-fusion/

 

Usean kiistämättömän tutkimuksen mukaan nykyteorioista poikkeavaa lämmöntuotantoa on raportoitu, ja nyt enää lähinnä kiistellään teoriasta, mikä voisi selittää tämän kokeellisesti havaitun ilmiön. Vanha fysiikka ei kaikkialla tunnukaan pätevän.

Koska olen ilkeä, haluan nostaa esille 700 000€:n lahjoituksen filosofialle, allekirjoittajana pääministerimme.

Tiedän, että tuo summa sijoitettuna nanokokoisten materiaalien ja vedyn käyttäytymisen tutkimukseen olisi saattanut nostaa Suomen LENR -reaktioista ensimmäisten joukossa hyötyvien mukaan. Meille jos keille edullinen energiantuotanto, erityisesti hajautettuna, olisi menestystekijä pärjäämisessä.

Sininen kirja on tuossa toisessa ikkunassa, onneksi sitä ei ole salattu niinkuin paljon muuta edustajiemme tekosia viimeaikoina. Mutta en ole sitä oikein sisäistänyt moisen satsauksen arvoiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Tässä Celanin kokeen toistojärjestelystä kertova pätkä.

http://www.e-catworld.com/2012/12/mfmp-to-launch-e...

Onko Suomessamme kenelläkään mitään sanottavaa siihen, mitä yhteisin varoin tutkitaan? Voisiko kansakuntamme olla eturivissä uutta ydinfysiikkaa hyödyntämässä?

Onneksi ainakin yksi eturivin tutkijoistamme on aiheeseen perehtynyt, ja keskustelujen seuraamiseni perusteella on perinpohjin aihetta pohtimassa.
Mutta toivottavasti jo pian herättäisiin aihetta kiivaammin tutkimaan, koska ilmiselvästi energiaa tuottava uusi ilmiö on olemassa.

"Nimittäin yksittäisen atomin kohdallahan kuitenkin pitäisi tapahtua kemiallisiin reaktioenergioihin verrattuna ydinräjähdys, joka nostaa paikallisen lämpötilan todella korkealla. Miksi näitä reaktioita sitten tapahtuisi niin harvaan, että makroskooppisen materian lämpötila pysyy alhaisena? Mieleen tulee se, että reagoivia ytimiä olisikin hyvin vähän ja kyse olisikin harvinaisesta isotoopista tai epäpuhtausalkuaineesta. Molemmat tapaukset olisi rikastamalla ratkaistavissa, jolloin päästäisiin korkeampiin lämpötiloihin."

Yllä olevassa linkissä käsittääkseni ehdotetaan että nanosuodatuksessa deuteriumpari D2 eroaa toisistaan, ja energia syntyy näiden atomien taas yhdistyessä. Kuten valokaari-vety-hitsauksessa tapahtuu.

Toimituksen poiminnat