Jouni

Pyöriikö se sittenkin?

  • defkalion
    defkalion

Kylmäfuusio, tuo kiisteltyjen havaintojen ja myöntämättömien patenttien viimeinen rajaseutu on taas tapetilla.

ILENRS-12 -tapahtumassa ( http://www.cvent.com/events/international-low-energy-nuclear-reactions-symposium-ilenrs-12/event-summary-2afdc5aee9fe479ca69ff752477cbd25.aspx ) esitelmöi myös LENR Cars- yhtiön johtaja Nicolas Chauvin.

Hänen esityksensä on tässä, ja minusta esitetyt ajatukset ovat mielenkiintoisia

http://lenrnews.eu/wp-content/uploads/2012/07/LENR_CARS_NChauvin_ILENRS-12x.pdf

En halua ottaa kantaa hänen visioonsa kylmäfuusion avulla kulkevista autoista, enkä oikeastaan kylmäfuusion hyödynnettävyyteen itsessäänkään, koska en ole kyllin pätevä arvioimaan kummankaan perusteita.

Se, mitä haluan tuoda esille on pinnan alla tapahtuva kuohunta. Vaikka LENR-reaktioiden kaupalliseen hyödyntämiseen pystyvien laitteiden toiminnasta ei vieläkään ole olemassa riippumattomien tutkijoiden raportteja, on joillakin yrittäjillä ja businessenkeleillä uskoa lähteä hankkeisiin hyödyntämään uutta energialähdettä. Josta ilmiönä toki on todisteita.

Pinnan alta on myös tullut esille budjettilukuja, joista käy ilmi USA:n DARPA:n panostuksia LENR-reaktioiden tutkimiseen;
Funding 
FY2011 $16.745 million
FY2012 $11.65 million
FY2013 $5.5 million

Josta lisää täällä: http://nextbigfuture.com/2012/07/darpa-nanotech-projects-nanoscale.html

Toivottavasti Suomessa on kykyä edes seurata kehitystä, vaikka omiin tutkimuksiin ei rahoitusta olisikaan. Jotta voisimme olla etulinjassa hyödyntämässä uusia keksintöjä. Käsittääkseni tämä ei riipu tutkijoiden kyvyistä niinkään vaan rahoittajien kyvystä nähdä mahdollisuudet riittävän ajoissa.

Toivottavasti edes joku poliitikko kiinnostuisi kysäisemään, miten Suomessa varaudutaan siihen, että kylmäfuusio olisikin hyödynnettävissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Vielä huomionarvoista on, että MIT:n Hagelstein kertoo havainneensa kylmäfuusion alkuperäisen tyrmäyksen sisältäneen merkittävän virheen,
lisää täällä:
http://coldfusionnow.org/remove-institutional-bloc...

Kuulostaa ikävältä että uudet havainnot on tarkoituksellisesti haluttu tyrmätä. No nyt LENR -ilmiöt ovat niin kiivaan tutkimuksen kohteena ettei moiseen liene enää mahdollisuuksia.

Toimituksen poiminnat